Årets Gyllene Glas går till Château Mont-Redon

Château Mont-Redon är den största vingården i Châteuneuf-du-Pape och i år anses den av Allt om Mats vingrupp ha gjort sig förtjänt av bemärkelsen Gyllene Glaset. Motiveringen lyder: ”För sitt outtröttliga arbete med renare, mer ursprungstypiska och balanserade viner. Huset är en av grundarna av vinet Châteauneuf-du-Pape och nu står den fjärde generationen vinproducenter redo att ta över ansvaret. Flaggskeppet, den röda Château Mont-Redon, har funnits i Sverige i decennier och alltid varit ett fynd. Även husets övriga röda och vita viner har blivit alltmer populära i Sverige de senaste åren.” Allt om Mat tycker att det känns extra trevligt att belöna Château Mont-Redon eftersom deras prissättning alltid varit rimlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.