Uppsving för Pinot Noir på Nya Zeeland

Hem » Nyheter » Uppsving för Pinot Noir på Nya Zeeland
Idag består den största delen av Nya Zeelands druvor av Sauvignon Blanc, och hela 84 % av landets vinexport består av denna typ. Men just nu håller något spännande att hända med en annan druva, nämligen Pinot Noir. Idag är vinexperterna mer exalterade över denna druva, och man tror att den kan komma att knipa förstaplatsen över exportdruvor. Idag har man nya odlingsredskap och mer erfarenhet och kunskap, och därför kan man ägna sig åt lite mer avancerade druvor. Pinot Noir har hamnat högt upp på listor över världens finaste, och även Bordeauxblandningar har rönt stora framgångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.