Utomordentlig skörd i Storbrittannien

Tiden är inne då de flesta av världens vinproducenter utvärderar 2014 års skörd. På vissa håll har det varit blandat resultat, men en av storvinnarna har varit Storbrittannien. September bjöd på ett ovanligt torrt klimat, vilket innebar att trots den senaste veckans kraftiga skurar har druvorna fått en förlängd mognadsperiod. Man är mycket nöjd med skördens kvalitet och kvantitet, och påstår att druvorna smakar "ljuvligt". Temperaturen i landet överlag har varit något varmare än föregående år, vilket innebär ett positivt resultat för bland annat viner av typerna Pinot Noir och Chardonnay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy