Oro i Bordeaux efter flugfynd

Hem » Nyheter » Oro i Bordeaux efter flugfynd
En asiatisk fruktfluga har påträffats på vingårdar i Bordeaux och skapar nu oro bland producenterna. Flugan, vars namn är Drosophila suzukii, får sin näring genom att attackera frukt, däribland druvor, i både moget och omoget tillstånd. Flugan lägger även ägg i druvorna, och larverna föds därigenom upp på druvsaft. I Frankrike påträffades den först år 2010, men det är inte förrän nu man upptäckt att den också attackerat Bordeaux och Sauternes. Man vet ännu inte mycket om insektsarten, men den reproducerar snabbt, och det är detta man är mest orolig för. Trots detta tror man inte att 2014 års skörd kommer att påverkas särskilt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.