Klimatförändringar gläder tyska vinodlare

Hem » Nyheter » Klimatförändringar gläder tyska vinodlare
Den globala uppvärmningen nämns ofta i negativa ordalag, men för vinbönder i tyska Rheingau betyder det mogna och fina druvor som uppfyller alla krav för vintillverkning. Detta framkom vid årets första offentliga presentation av regionens resultat, och även om risken för hagelstormar och kraftig nederbörd ökar ju mer temperaturen stiger, ser man generellt på uppvärmningen som något positivt för de egna affärerna. Man menar att detta gjort att den tyska vinindustrin kunnat stå sig i den hårda konkurrensen i världen, något som inte hade varit möjligt om man idag erbjöd samma slags viner som för några decennier sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.