Små skördar orsakar begränsad tillgång till italienska viner

Sommaren i Italien har präglats av dåligt väder som nu riskerar att orsaka skördar på ned till 30 % av den förväntade mängden. Ett så dåligt resultat har man inte fått sedan 50-talet, och i Sverige har vi all anledning att oroa oss över kommande italienska utbud. Puglia och Sicilien är de mest drabbade områdena som farit illa på grund av sommarens kraftiga nederbörd. Det är framför allt ekologiska och biodynamiska vingårdar som tagit den största smällen, men mer eller mindre alla vingårdar i norra Italien har blivit lidande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy