Lantbrukare protesterar mot förbud av gårdsförsäljning

Hem » Nyheter » Lantbrukare protesterar mot förbud av gårdsförsäljning
Lantbrukarnas riksförbund har lämnat in en anmälan till EU-kommissionen där de kräver att få förbudet mot gårdsförsäljning av vin upphävt. Lokala vinodlare i Skåne menar att det är viktigt för deras hantverk att kunna sälja produkterna direkt på gården då de vill visa konsumenter hur tillverkningen går till och skapa större kunskap om svenska viner. LRF håller med om att det är viktigt att kunna erbjuda produkterna på andra ställen än Systembolaget, och de hoppas nu på att få ett godkännande från EU-kommissionen. Motståndare hävdar att gårdsförsäljning skulle kunna hota statens alkoholmonopol, och ställer sig därför kritiska till förslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.