Nya metoder för att försäkra viners äkthet

Med vinbluffaren Rudy Kurniawans tioåriga fängelsedom förra veckan känns det passande och kanske till och med nödvändigt att komma fram till nya metoder för att förhindra liknande brott. En del vinproducenter vill nu bättre kunna försäkra sina kunder om att de får vad de betalat för i flaskan och anlitar därför säkerhetsföretag som har erfarenhet från bland annat läkemedels- och modeindustrin för att kunna tillverka avancerade etiketter som är nästintill omöjliga att förfalska. Allt från vattenstämplar och hologram till intrikata guldmönster används för att förhindra att kopior sprids över världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.