Professor hävdar att ”terroir” är en myt

Debatten om huruvida ett vinområdes terroir kan reflekteras i vinets smak fortsätter. I boken ”Strategies of winemaking territories , clusters, governance and territorial brand” menar en av medförfattarna, professor Valéry Michaux från NEOMA Business School i Rouen, att ett vins smak inte beror på odlingsområdets terroir. Istället är det bland annat erfarenhet och kunskap om vinodling som gör ett område eller en producent framgångsrik. Undersökningar från framgångsrika vinregioner som Champagne och Rioja visar att det är olika faktorer som avgör, och den kanske viktigaste av dem är den kompetens som finns i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy