Vin förebygger nedsatt syn

Du som regelbundet dricker vin kan glädjas åt att risken för nedsatt syn är lägre för dig jämfört med personer som inte dricker. Forskning vid universitetet i Wisconsin visar nämligen att synnedsättning som äger rum under en lång tidsperiod, t.ex. vid stigande ålder hos människor, kan avstannas med hjälp av måttlig vinkonsumtion. Under 20 år har runt 6000 personer mellan 43 och 84 år fått sin syn undersökt vid regelbundna kontroller. Det visade sig att av de som drack vin regelbundet var det 4,8 % som drabbades av någon typ av synnedsättning, jämfört med 11 % hos de som avhöll sig från vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.