Både ljus och ljud spelar roll för vinupplevelsen

Hem » Nyheter » Både ljus och ljud spelar roll för vinupplevelsen
Att vinets färg kan påverka smaken och upplevelsen av ett vin, det visste vi redan. Men att färger, ljus och till och med ljus runtomkring kan förändra hur mycket du tycker om ett vin är något nytt. Charles Spence, professor i experimentell psykologi beslöt sig för att testa tesen under en vinmässa i London där han lät 3000 deltagare gå in i två olika rum med ett glas vin. Det ena rummet hade ett rött, varmt ljus och musik med mjuka, behagliga toner, medan det andra var upplyst med ett hårdare grönt ljus med hårdare musik i bakgrunden. Vinerna smakade generellt bättre i det röda rummet.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.