Ny metod ska ersätta sulfat i vin

Hem » Nyheter » Ny metod ska ersätta sulfat i vin
EU arbetar nu för fullt med att hitta ett alternativt sätt att bli av med oönskade bakterier i vin. Hittills har sulfat varit en vanlig tillsats som på senare år blivit mycket omdiskuterad, och nu vill man alltså hitta ett annat tillvägagångssätt. Projektet som utförs i Tyskland går ut på att man med hjälp av högt tryck ska förinta bakterier och svampar som i sin tur kan förstöra vinet. Sulfater är i regel inte farliga och har länge använts i nästan alla viner som finns, men det finns personer som är allergiska. Sedan 2005 har det funnits en lag inom EU om att man måste skriva ut på flaskans etikett om ett vin innehåller sulfater.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.