Hagel drabbar Bourgogne igen

Hem » Nyheter » Hagel drabbar Bourgogne igen
Ännu en gång har vädrets makter skapat oro bland Bourgognes vinodlare. Då förra årets skörd blev rekordliten rådde det hopp om att 2014 skulle bära med sig en bättre skörd. Vingårdarna i Côte de Beaune, närmare bestämt mellan Aloxe Corton och Chagny ligger inom det nederbördsdrabbade området. Haglet slog ned som pistolskott under lördagen och under så kort tid som tre minuter hann mellan 40 och 80 procent av vinrankorna utrotas i appelationerna Santenay, Meursault, Volnay och Pommard. De två föregående åren medförde stora besvikelser, och fram tills nu har det sett ut som att 2014 skulle bli annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.