Vingårdar i Piedmont får världsarvsstatus

Vingårdar i italienska Piedmont som tillverkar Barolo- och Barbarescoviner kommer att få en plats på UNESCOS världsarvslista. UNESCOs kommitté träffades i veckan i Doha kom gemensamt fram till att sätta upp vingårdarna på deras lista över världens främsta kultur- och naturarv. Byarna som kvalade in är Barolo, Barbaresco, Neive, Castiglione Falletto Grinzane Cavour, La Morra, Monforte d'Alba, Novello och Serralunga d'Alba. Listan består i dagsläget av 1007 platser och sevärdheter, och från vinvärlden finner vi även Saint Emilion i Bordeaux samt traditionella georgiska vinframställningsmetoder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.