Ny forskning om lågalkoholhaltigt vin pågår

Hem » Nyheter » Ny forskning om lågalkoholhaltigt vin pågår
Framtidens viner sägs kunna innehålla lägre halter av alkohol utan att behöva kompromissa med smaken. Det är i alla fall målet med pågående forskning och ny teknik som uppmärksammas av Systembolaget. Intresset för alkoholfria viner steg under 2013 med sex procent bland Systembolagets kunder. Man har sett en uppåtgående trend i efterfrågan av lägre berusningsgrad i viner, och därför tror man att lågalkoholhaltiga viner kan bli en succé. I nuläget är det främst viner på andra frukter som äpplen och bär som tilltalar kunderna med deras torra och vuxna smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.