En primeur-köp kan inte returneras

Enligt den nya konsumentlagen i EU som trädde i kraft den 13 juni har det fastställts att man inte har rätt att avbryta en primeur-köp. En primeur som går ut på att man investerar i ett vin innan det hunnit utvecklas till fullo har länge betraktats som ett gråzonsfall. Enligt lagen har man alltid rätt att reklamera varor och tjänster om de inte uppfyller förväntningarna, men detta kan inte appliceras på viner eftersom poängen med att köpa en primeur är att det innebär en investeringsrisk. Det finns endast tre regler vid en primeur-köp: Att priset bestäms vid försäljningstillfället, att leverans sker minst 30 dagar efter köpet samt att köparen är medveten om att vinets värde kan förändras efter köpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy