Vingårdar i Medoc förstörda av hagel

Hem » Nyheter » Vingårdar i Medoc förstörda av hagel
Kraftiga hagelstormar i sydvästra Frankrike har orsakat stora skador i vinområdet Medoc som ligger i regionen Bordeaux. Runt 500 hektar med vinrankor uppges ha skadats helt eller delvis i subregionerna Lesparre, Saint-Yzan och Prignac-en-Medoc. Ovädret har kommit mycket olägligt i en avgörande period då rankorna blommar, och vissa vingårdar sägs ha förlorat hela sin skörd. Bordeaux vinodlare hade hoppats på att 2014 skulle bli ett bra år då skörden år 2013 blev den minsta på 22 år. Enligt rapporter har skadorna i de drabbade områdena varit av olika stor omfattning, förmodligen mellan 25 och 100 %.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.