Sveriges största vineri invigt

Hem » Nyheter » Sveriges största vineri invigt
I skånska Simrishamn har ligger det nyivigda vineri som nu är landets största. En halv miljard kostade det att bygga Nordic Sea Winery som beräknas bli Österlens största turistmål. Satsningen, som gjordes av företaget Oenofors, började under 2006 då en nedlagd lagerlokal inköptes. Året därpå började man tappa råviner i lokalerna och efter en satsning på en halv miljard kronor har Nordic Sea Winery fått den ärofyllda benämningen som Sveriges största vineri. Idag blandas och tappas viner, och egendomen har byggts ut för att kunna husera en besöksanläggning i internationell standard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.