Ryssland satsar på vin

Hem » Nyheter » Ryssland satsar på vin
Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev har satt ett mål till år 2020 om att fördubbla landets vinodlingsareal. I dagsläget uppgår odlingsytan till 90 000 hektar, och inom fem år beräknas denna utökas till 140 000. Vinproduktionen har länge varit hämmad av olika lagar som gjort det svårare att driva igenom alkohoproduktion. Reklam har bland annat varit förbjudet i många medium. Under 2013 var 40 % av allt vin som konsumerades importerat, och för att ändra på detta vill man nu ta efter Frankrikes självständiga vinlagar. Vin erkänns idag i Ryssland som jordbruksprodukt, vilket gör att statsbidrag är berättigat. Man tänker nu satsa 8 700 000 dollar för att stödja landets vinproduktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.