Nya benämningar för Dom Perignon

Hem » Nyheter » Nya benämningar för Dom Perignon
Benämningen oenothéque har traditionellt använts i samband med champagnehuset Dom Perignons lagrade viner, men detta ord kommer hädanefter endast att associeras med den plats där de lagras. Den nya benämningen är ”P2” där P står för ”plenitude” (som grovt kan översättas som ”stadie”), och siffran 2 betecknar att flaskan befinner sig i det andra utvecklingsstadiet. Det är viktigt att kunna skilja på dryckens alla stadier eftersom dessa utvecklas i olika riktningar med tiden. Vid vissa stadier har vinet en särskilt påtaglig smak. En flaska som har beteckningen P2 har lagrats mellan 12 och 15 år innan det släpps på marknaden. P3 är det sista stadiet som inträffar efter cirka 30 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.