App stoppar förfalskade viner

Hem » Nyheter » App stoppar förfalskade viner
Det har varit mycket tal om förfalskade viner, bedrägerier och miljonbelopp som gåtts om miste. Men nu kan den kinesiska marknaden komma med lösningen – nämligen en app som genom att skanna etiketten avslöjar vinets ursprung. Appen är resultatet av ett samarbete mellan australiensiska Linkar Group och kinesiska Guangdong Guangxin Information Industry Developmen Co. Vindistributörer ska nu med hjälp av en etikett med en särskild kod som kan skannas och behandlas av olika sökmotorer kunna utläsa vart vinet kommer ifrån. Australiensiska McHenry Hohnen i Margaret River blir den första vinproducenten som kommer att använda sig av dessa etiketter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.