Australiensisk politiker missade att deklarera vinflaska – avgår

Hem » Nyheter » Australiensisk politiker missade att deklarera vinflaska – avgår
Barry O’Farrell, en välkänd toppolitiker i Australiensiska New South Wales blev nyligen påkommen med att ha undvikit deklaration av en dyr vinflaska han ska ha fått av en lokal affärsman. Efter trettio år inom politiken tvingades han snabbt avgå den 16 april efter att han ertappats med att ljuga i rätten. Han påstådde att han inte kände till flaskan som var en Penfolds Grange Hermitage värd 18 000 kronor, men ett tackkort signerat av honom själv pekade på motsatsen. Det var en oberoende korruptionskommission som gjort upptäckten lett till stor förvåning bland O’Farrells många anhängare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.