Ny forskning om vindrickandets optimala förhållanden

Kanske känner du igen känslan av att vin smakar annorlunda beroende på var du befinner dig när du dricker det. Då är du inte ensam, och faktum är att det kan ligga en hel del riktiga fakta bakom det. Universitetet i Oxford och Campo Viejo kommer att gå ihop och göra ett stort forskningsprojekt där man tar reda på hur faktorer som temperatur, ljus och omgivning påverkar vinets syrlighet, bitterhet, fruktighet och friskhet bland annat. Tusentals deltagare i en gatufestival i London kommer att bli inbjudna till ett ”färglabb” där de får smaka och bedöma viner i förhållande till olika ljus och musikstycken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.