Klimatförändringar kan öka Storbritanniens vinproduktion

Hem » Nyheter » Klimatförändringar kan öka Storbritanniens vinproduktion
Enligt många klimatforskare kommer den globala uppvärmningen att medföra en stor förändring i vinindustrin. Skandinavien, Kina och Ryssland är några exempel på områden där vinindustrin kan komma att öka i omfång. Men det land där förändringen kommer att ske snabbast är Storbritannien. Enligt New York Times tror man att landet kan komma att bli nummer ett på världskartan vad gäller vinproduktion vid mitten av århundradet. Landets vinindustri beräknas ha potential att minst femdubblas eller till och med tiodubblas under de kommande årtiondena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.