Italien försöker nå den kinesiska marknaden

Italiens vinexport är en viktig del av landets ekonomi. 5,1 miljarder euro tjänade man in förra året, vilket var en ökning på 8 % jämfört med 2012. Det ser dock annorlunda ut på den kinesiska marknaden. Endast 6,5 % av vinimporten till Kina kommer från Italien, en siffra som halverats jämfört med för tio år sedan. Dessa siffror har resulterat i att vinproducenter går ihop och satsar 2,7 miljoner euro på att utbilda och informera kinesiska konsumenter om italienskt vin. Initiativet togs av organisationen Italia del Vino som tror att italiens vinexport kan komma att stiga till 7 miljarder euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy