EU satsar på Bulgariens vinodling

Hem » Nyheter » EU satsar på Bulgariens vinodling
Bulgarien kommer att få 133 miljoner euro via ett nytt EU-program för att plantera nya vinrankor och tillverka vin. Bulgarien har 81 000 hektar land som lämpas för vinodling, men av dessa är det i dagsläget bara 68 000 som används. 2013 var enligt många det bästa vinåret på tio år och många nya vintillverkare kommer att öppna upp nya verksamheter under 2014. Eftersom de senaste åren varit framgångsrika räknar man med en bra skörd även i år. Exporten har även den ökat, närmare bestämt nästan dubblats från 2012 till 2013.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.