Nya uppgifter om roséchampagnens historia

Hem » Nyheter » Nya uppgifter om roséchampagnens historia
Kanske trodde du att mousserande rosévin var ett relativt modernt påfund, men så är inte fallet. Faktum är att historiker på Champagne Ruinart har hittat dokument från den 14e mars 1764 som visar att man redan på den tiden avnjöt den rosa frestelsen. Tidigare trodde man att champagnehuset Veuve Clicquot var de första att lansera nyheten år 1775. Ruinart var de första som sålde enbart mousserande viner, eller ”vin med bubblor” som det på den tiden kallades. I dokumentet man hittat nämndes en försäljning av 60 flaskor ”Oeil de Perdrix”, vilket syftar till den kopparaktiga färgen en nyskjuten fågels öga har. Denna fras används fortfarande av vissa i samband med roséchampagne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.