Kaliforniska producenter använder jorden i tankar

Hem » Nyheter » Kaliforniska producenter använder jorden i tankar
Marken i Kalifornien har en gång för längesedan legat under vattenytan. När den havsbotten marken en gång var kom upp ovanför ytan och blev till fastland bevarades bland annat de fossiler och kalksten som idag sätter den friska smaken på områdets viner. Detta vill man nu uppmärksamma ännu mer genom att mala ner stenar och använda i cementtankar. Tekniken kommer ursprungligen från Bordeaux och beskrivs som att man införlivar områdets terroir även i tanken. Huruvida detta kommer att påverka smaken är dock osäkert i nuläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.