Vin kan lindra bieffekter av cellgiftsbehandling

Hem » Nyheter » Vin kan lindra bieffekter av cellgiftsbehandling
Vinets positiva hälsoeffekter fortsätter att avslöjas, en efter en. Den senaste i raden är att vindruvans kärnor kan både lindra symptomen av cellgiftsbehandling och komma att undersökas som alternativ för behandlingen. Mukosit är en vanlig bieffekt som leder till gastrointestinala inflammationer och magsår. På grund av dessa besvär kan man vara tvungen att dämpa behandlingen, vilket gör att cancern inte kan angripas lika hårt. Enligt de nya resultaten kan alltså dessa problem lösas med hjälp av druvkärnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.