Vingårdar i Bourgogne kan bli skyddade från hagel

Hem » Nyheter » Vingårdar i Bourgogne kan bli skyddade från hagel
Hagelstormar kan förstöra en hel skörd, men nu kan lösningen på det problemet vara nära. En ny teknologi som ska kunna kontrollera vädrets mönster håller på att utvecklas av organisationen ARELFA som arbetar mot negativ inverkan från atmosfären. Vintillverkare i området tror starkt på den nya teknologin och menar att även om inget system är helt säkert är detta det som verkar fungera bäst. Systemet fungerar genom att små partiklar av silverjod eller kopparacetylaceton stiger upp mot himlen och hindrar bildandet av hagelkulor. ARELFA håller nu på att samla ihop ekonomiska medel för att kunna implementera systemet på vingårdar runt om i Bourgogne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.