Pommard hoppas på Grand Cru-märkning

Hem » Nyheter » Pommard hoppas på Grand Cru-märkning
Byn Pommard i Bourgogne hoppas att de ska kunna stoltisera med de första Grand Cru-märkta vingårdarna inom två till tre år. Man vill att vingårdarna Les Rugiens Bas och Les Rugiens Haut ska heta Rugiens Grand Cru och att Les Grands, Clos des Epenaux och Petits Epenots ska uppgraderas till Grand Cru under namnet Epenots. Ansökan förbereddes under 2011 och 2012 och lämnades in i september 2013. Enligt den har dessa egendomar länge betraktats som de bästa i området både på grund av höga kunskaper och erfarenheter och områdets terroir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.