Höjd alkoholskatt om Borg får bestämma

Hem » Nyheter » Höjd alkoholskatt om Borg får bestämma
Finansminister Anders Borg vill höja alkoholskatten ytterligare vid årsskiftet 2014-2015, närmare fem procent. Detta ska ge statskassan ett tillskott på 200 miljoner kronor. Förslaget får kritik bland landets alkoholproducenter, bland annat för att resultaten av den senaste höjningen inte ännu undersökts. Man menar också att försäljningen inom Sverige kommer att minska medan gränslandsförsäljningen ökar då allt fler kommer att åka till länder som Tyskland för att köpa billigare vin och sprit. I Danmark provade man istället att sänka skatten för att motverka gränslandsförsäljningen. Färre köpte då alkoholhaltiga drycker från Tyskland, medan den lokala försäljningen till Sverige ökade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.