Kina världens största vinkonsument

Hem » Nyheter » Kina världens största vinkonsument
Frankrike och Italien är inte längre i täten när det gäller störst konsumtion av rödvin i världen. Denna titel har Kina nu roffat åt sig till följd av de senaste årens svindlande intresseökning. Den allra största delen av konsumtionen, närmare bestämt 80 %, består av inhemskt vin. Importen har dock ökat med hela 700 % under de senaste sex åren, och ytterligare ökningar spås i framtiden. Siffrorna kommer från Vinexpo som passande nog kommer att hålla i den största vinmässan någonsin i Hong Kong i vår.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.