Ny teknik ska underlätta vinodling

Hem » Nyheter » Ny teknik ska underlätta vinodling
Ett ungerskt företag, SmartVineyard, har utvecklat ny teknik som gör det enklare för vinodlare att planera skörden av druvorna. Mögel, förruttnelse, svamp och sjukdom är ett vanligt förekommande problem bland druvor, särskilt i de fall då man ämnar använda övermogna druvor till vinet. Dessa kan inte bara förstöra vinets smak utan också vara giftiga och skadliga för människor. Med verktyget SmartVineyard ska man nu kunna registrera klimatförändringar och miljömässiga faktorer och så vidare, och därför kunna avläsa om någon del av odlingen behöver behandlas, samt när druvorna bör plockas. Utrustningen drivs av solceller och informationen kan nås via datorer, läsplattor osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.