Ökad global efterfrågan på sydafrikanskt vin – men svenskarna har tröttnat

Framför allt Storbritannien har fått upp ögonen för sydafrikanskt vin på sistone – hela 111 miljoner liter importerades nämligen från det afrikanska vinlandet under 2013. Detta är en ökning med 21 procent jämfört med 2012. Denna mängd utgjorde en hel femtedel av Sydafrikas vinexport, medan Tyskland med sina 100 miljoner liter hamnar på andraplatsen över de största inköpsländerna. Storbritannien och Tyskland har länge varit den största marknaden för den sydafrikanska vinindustrin, men tredjeplatsen, som tidigare tillhört Sverige, har nu bytts ut med en femteplats. Mellan åren 2008 och 2012 var efterfrågan i Sverige som störst, men denna trend har nu dalat till förmån för italienska viner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy