Franska regeringen vill sätta Bourgogne och Champagne på UNESCO-lista

Hem » Nyheter » Franska regeringen vill sätta Bourgogne och Champagne på UNESCO-lista
Kulturdepartementet i Frankrike har framfört ett förslag om att få in Bourgognes vingårdar samt Champagnes vingårdar, vinkällare och hus på UNESCOs världsarvslista. Liknande ambitioner har funnits tidigare, men platserna gick förra året till 25 000 år gamla grottmålningar i Chauvet och Auvergnes vulkaner. Motivationen för att hamna på listan har för bordeauxodlarna att göra med möjligheten att kunna skydda vinodlingsmarkerna, med deras unika jordmån, klimat och geologi från att bli bebyggda eller på annat sätt förstörda. I champagne ser man en eventuell UNESCO-position som ett tillfälle att upplysa konsumenterna om det speciella med området. Man kommer dock att vänta till år 2015 innan man träder fram inför UNESCO-kommittén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.