Vinbedragare riskerar 20 års fängelse

Vinjournalen har tidigare berättat om förfalskade exemplar av exklusiva viner som Château Mouton Rotschilt och Château Lafite Rothschild som auktionerats ut till svindlande priser. Den kanske värsta vinsvindlaren i historien, indonesiska affärsmannen Rudi Kurniawan, vars bedrägerier gett honom 1,3 miljoner dollar väntar nu på sin dom som infaller den 24 april. Kurniawans tillvägagångssätt var tämligen unikt. Det gick ut på att han tillsammans med vänner och bekanta beställde in exklusiva lyxviner från en restaurang i New York, och efter att ständigt ha tagit med sig den tomma flaskan hem ”som en souvenir” fyllde han upp den med bulkvin och återförslöt den med hjälp av den egna återförslutningsmaskinen. Ett helt vinlaboratorium hittades vid en razzia i Kurniawans hem, tillsammans med hundratals tomflaskor och gamla etiketter från fina franska vingårdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.