Förtydligande av alkohollagen i e-handelssammanhang

År 2007 blev det lagligt för svenska medborgare att handla alkohol av andra EES-länder via nätet. Tanken var att oberoende transportörer fick hjälpa dessa privatpersoner med transporten till Sverige, men nu pekar uppgifter på att dessa tagit på sig fler roller som gör att de konkurrerar med Systembolaget som har monopol. Regeringen kommer därför att tillsätta en utredning med målet att förtydliga alkohollagstiftningen. Kommersiella aktörer har kunnat kringgå reglerna kring privatimport genom att bedriva alkoholförsäljning i vinstsyfte i samarbete med utländska producenter, och därför vill man nu komma fram till ett lagförtydligande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.