Den globala uppvärmningen ändrar villkoren för mousserande

Hem » Nyheter » Den globala uppvärmningen ändrar villkoren för mousserande
Mousserande vin är den typ som är allra mest känslig för klimatförändringar. I takt med att norra halvklotet värms upp allt mer kan vinodlingarna börja förflyttas norrut. Franska Champagne förutspås om 50 år bli för varmt för odling och framställning av mousserande viner. Enligt klimatforskaren tillika vinexperten Antonio Busalucci kan odlingarna komma att flyttas till nordligare länder som England eller Danmark. Här finns nämligen goda förutsättningar för odling då jorden är mycket kalkrik. Om du vill investera i en vingård och ägna dig åt att framställa mousserande i framtiden bör du dock tänka efter innan du köper mark i England eller Danmark. Det är visserligen runt trettio gånger billigare än i Champagne, men du kan också behöva vänta i femtio år innan du kan sätta igång.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.