Vin ger bättre sädesceller hos män

En ny studie visar på ytterligare positiva hälsoeffekter av vin. 344 män ingick i en undersökning på Nofer Institute of Occupational Medicine i Polska Lodz där deras dryckesvanor utvärderades. Resultaten visade sig vara enastående. De män som drack en måttlig mängd vin varje vecka hade, till skillnad från de som inte drack något alls, bättre möjligheter att fortplanta sig. Kvaliteten på sädescellerna som tillhörde de män som drack några glas i veckan, upp till tre dagar, var betydligt bättre än hos de som inte drack. Cellernas halsar var nämligen starkare, vilket gjorde att de hade lättare för att simma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy