Kinesiskt vin kan snart ta ledningen

Hem » Nyheter » Kinesiskt vin kan snart ta ledningen
Vinjournalen har tidigare rapporterat om det ökade intresset för vin i Kina. Nu har nya uppgifter kommit fram som pekar på att Kinas vinodlingsareal kommer att fördubblas inom fem år. Detta skulle innebära att kinesiska vinodlingar tillsammans upptar en större yta än något annat lands. Idag ligger Spanien, Frankrike och Italien i toppen med de största odlingsytorna. Spaniens vingårdar ligger på en miljon hektar medan Kinas än så länge uppskattas till 570 000 hektar. Skulle denna yta fördubblas, vilket förutspås av bland annat Centre national de la recherche scientifique (CNRS), tar Kina alltså ledningen med god marginal. Anledningen till detta tros till stor del vara politisk, då man i landet försöker hjälpa fattigare regioner genom att starta vinodlingar. Man hoppas också på att kunna bekämpa alkoholism genom att öka tillgången till vin eftersom alkoholhalten är lägre än i andra populära drycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.