Global vinbrist förutspås kommande år

Förra året översteg utbudet efterfrågan med knapp marginal. Under de kommande åren förväntas tillgången till vin bli ännu mindre, medan efterfrågan är fortsatt hög. Detta beror på två olika saker. Världens vinkonsumtion har nästan oavbrutet stigit sedan 1990, och kraftigast ökning har skett i Kina och USA. USA står för 12 % av världens vinkonsumtion, vilket innebär en ökning på 100 % sedan början av 90-talet. Kina har till och med dubblerat sin konsumtion två gånger om under dessa år. Den andra anledningen till den förutspådda bristen är att vinproduktionen inte kunnat hålla takten med efterfrågan. Många av världens kändaste vinregioner har haft blygsamma skördar, däribland Spanien, Frankrike och Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.