Vinovativa återigen champagneleverantör på Nobelfesten

Hem » Nyheter » Vinovativa återigen champagneleverantör på Nobelfesten
Vinimportören Vinovativa fick för fjärde året i rad den stora äran att förse Nobelfesten med champagne. Årets vinlista är resultatet av vinprovningar som inleddes redan i början av året, där utvalda importörer fick ge förslag utefter ett antal kriterier. Nobelstiftelsen och en utvald gastronomisk panel genomförde sedan ett antal blindtest för att komma fram till vilket vin som skulle serveras till de olika rätterna. Förrätten som bestod av pärlhönsmosaik, morotsvariation med gotländsk tryffel och kantarellduxelle med tryffelmajonnäs ackompanjerades av Vinovativas Gaston Chiquet Cuvée Tradition. Varmrättsvinet som Ward Wines i år stod för bestod av 2011 Château l’Hospitalet La Reserve Rouge. Detta serverades till havskräftfylld piggvarskupol, tartelett med havskräfta på ostcrème och spenatbädd, spetskålsterrine, havskräftsås och mandelpotatispuré.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.