Fransk vinodlare åtalad för uteslutning av bekämpningsmedel

Hem » Nyheter » Fransk vinodlare åtalad för uteslutning av bekämpningsmedel
Den smittsamma bakteriesjukdomen flavesence dorée tros ha spridits genom bladlöss på vingårdar runt om i Frankrike sedan 2011. Jordbruksdepartementet har därför gett vinodlarna särskilda direktiv för bladbehandling och bekämpningsmedel, något som en biodynamisk vinodlare vägrat följa. Emmanuelle Giboulots biodynamiska vingård ligger i Beaune och har varit ekologisk sedan 1970-talet. Han menar att han inte ville förstöra alla dessa års arbete och anser att andra metoder för förhinder av sjukdomsspridning bör finnas. Giboulots straff för sitt agerande kan bli 30 000 euro i böter och sex månader i fängelse.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.