Nya Zeeland satsar på reducerad alkoholhalt i viner

Hem » Nyheter » Nya Zeeland satsar på reducerad alkoholhalt i viner
17 miljoner nya zeeländska dollar (drygt 86 miljoner kronor) har av den nya zeeländska vinindustrin tillsammans med staten satsats på forskningsprojekt som ska resultera ökad efterfrågan på viner med lägre kaloriantal och alkoholhalt. Initiativet kommer främst från amerikanska och brittiska hälsomedvetna kvinnor som är en stor målgrupp för nya zeeländska vinodlare. Målet är att få konsumenterna att basera sitt val av vin på hälsofördelar snarare än ekonomiska faktorer. Man är noga med att processerna som ska användas för att minska alkoholhalten ska vara naturliga, till skillnad från tidigare metoder. Druvsort, mängden solljus, jästtyp och jäsningstid är olika faktorer som kan påverka alkoholhalten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.