Kinesernas vinintresse ökar

På senare år har vinets popularitet som dryck ökat kraftigt i Kina, och nu har man även fått upp ögonen för mousserande vin. En ökning på 52 % under 2012 jämfört med föregående år visar på att Kina är en allt större marknad för vinproducenter, främst de som har sin verksamhet i Frankrike, Italien och Australien. I förhållande till den stora folkmängden på 1,3 miljarder människor är mängden mousserande vin som konsumeras dock fortfarande liten. Under 2012 konsumerade kineserna sammanlagt två miljoner flaskor. Den största delen av konsumenterna bor väntat nog i storstadsmetropolerna Peking och Shanghai.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.