Systembolaget kräver ändrad alkohollagstiftning

I juli tidigare i år anmälde Systembolaget City Gross för brott mot alkohollagen, då matvarukedjan börjat sälja alkohol på nätet. Förundersökningen lades dock ner då man inte ansåg att City Gross brutit mot lagen, något som Systembolaget anser som mycket olyckligt. Systembolaget misstänker att City Gross kommer att starta en trend där alkohol säljs av fler privata aktörer och därmed hota monopolet. Detta är något man tror skulle påverka folkhälsan mycket negativt, och därför kräver man att regeringen snarast ser över och förtydligar alkohollagstiftningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy