Varning för falska viner på auktion

Hem » Nyheter » Varning för falska viner på auktion
Har du tänkt ropa hem några dyrgripar från vinvärlden på internationella auktioner bör du vara försiktig. Franska tidningen Sud Oest beräknar att uppemot tjugo procent av världens kvalitetsviner kan vara förfalskade, och störst risk är det för prestigefulla viner från Domaine de la Romanée-Conti (DRC). Förfalskade viner med denna märkning gav nyligen en italiensk liga en vinst på två miljoner euro, och ytterligare en bluffaktör ska ha sålt viner på ebay, denna gång med Château Mouton-Rotschild på etiketten. I Bourgogne tror man att hela 80 procent av vinerna som säljs kan vara förfalskade, därför bör man vara extra vaksam om man investerar i viner som uppges komma från detta område.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.