Systembolaget nekar till ökat prispåslag

Hem » Nyheter » Systembolaget nekar till ökat prispåslag
Dagens Nyheter publicerade nyligen en helsidesartikel med titeln ”Allt dyrare droppar i glasen”, där det påstods att Systembolagets prispåslag ökat. En uträkning för hur pengarna för en 70-kronors vinflaska fördelades mellan Systembolaget, leverantören, producenten och skatter presenterades, och man kom fram till att systembolaget tog 3,50 kronor i fast påslag och 11 kronor i rörligt. Systembolaget nekar dock till denna uträkning då man menar att det rörliga påslaget är avsevärt lägre. 5,80 kronor är istället den korrekta summan enligt Systembolaget. Om en flaska kostar 70 kronor ska inköpspriset vara 30,50 kronor, skatt 16,19 kronor, moms 14 kronor och Systembolagets fasta och rörliga påslag totalt 9,30 kronor.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.