2013 det värsta vinåret i Europa

Hem » Nyheter » 2013 det värsta vinåret i Europa
Odlingen av Europas, framför allt Frankrikes, druvor blev den tuffaste på fyrtio år. Hagel, regn och blåst har under året orsakat stora skador på vingårdarna och skördarna i alla vinkategorier förväntas bli sena och små. Detta enligt franska jordbruksministeriet FranceAgriMer. De sena skördarna innebär en stor risk för vinodlarna då ökad risk för nederbörd innebär ökad risk för ruttna druvor. Inte bara Frankrike har drabbats utan även Österrike med flera, där skörden för fjärde året i rad blir mindre än önskat. Vissa delar av Spanien och Italien kan däremot vara nöjda med odlingen, där skörden endast blev uppskjuten runt två veckor. Druvorna var då fullmogna och i gott skick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.